Přihlásit

Panenská svíčková z divočáka na zázvoru s fazolkami

4 porce

400 g panenské svíčkové z divočáka, plechovka konzervovaných rajčat (400 g), 200 g čerstvých zelených fazolek, 150 ml zvěřinového vývaru, 1 citron, 2 lžíce medu, 2 lžíce škrobu, lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, lžička mleté skořice, lžička drceného římského kmínu, 2 lžíce olivového oleje, třtinový cukr, sůl

Panenská svíčková z divočáka na zázvoru s fazolkami Dalibor Pačes

Důkladně odblaněnou panenskou svíčkovou z divočáka nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a vložíme do misky. Osolíme, přidáme med, škrob, zázvor, skořici a kmín, promícháme a necháme v chladničce alespoň hodinu odležet. Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem odleželou zvěřinu dozlatova osmahneme. Pak přidáme vývar, rajčata, pokrájené fazolky, kůru a šťávu z poloviny citronu a zvolna dusíme asi 10 minut, až jsou fazolky téměř měkké a na skus křupavé. Na závěr dochutíme cukrem a solí.
Podáváme s kuskusem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.