Přihlásit

Kdo vlastně zastřelil desateráka? (Haló noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

BRUNTÁL - Bruntálský okresní soud včera neuzavřel případ vysokého policejního důstojníka bruntálské kriminální policie, který podle obžaloby zastřelil bez povolení k lovu jelena desateráka. Soudce proces odročil na listopad. Do té doby je nutné přezkoumat znalecký posudek, řekl ČTK státní zástupce Alois Dlouhý.

Soudce včera nechal přezkoumat znalecký posudek, který stanovil cenu zastřeleného jelena. Autorposudku totiž zemřel a právnímu zástupci obžalovaného policisty nestačilo pouze přečtení posudku. K soudu navíc nepřišlo několik dalších předvolaných svědků, řekl Dlouhý. O jejich předvolání požádal soudce i obhajoba už v červnu, kdy byl případ také odročen. Ani tehdy se nedostavili všichni svědkové. Zástupce šéfa bruntálských kriminalistů a dlouholetý myslivec, který je dnes postaven mimo službu, podle obžaloby zastřelil jelena v roce 2002 nedaleko Starého Města u Bruntálu. V době honitby však neměl potřebné povolení. Zvíře pak porcoval ve své garáži. Policista obvinění odmítá a tvrdí, že jde o komplot proti němu. Už v červnu tvrdil soudu, že jelena zastřelil hospodář mysliveckého sdružení. V policistově garáži se pak zvíře porcovalo na žádost hospodáře. Souhlasil jsem. Vše se točilo na video na památku, řekl policista s tím, že veškeré maso pak rozdali dalším myslivcům. Po letech ale podle něho mezi myslivci vznikly spory a kontroly odhalily nedostatky v hospodaření. Jako pomsta pak přišlo anonymní udání na policejním prezidiu, kam byly poslány fotografie pořízené při porcování masa, tvrdil obžalovaný. Policista je obžalován z krádeže. Sdružení vznikla škoda 25 000 korun, řekl už dříve Dlouhý, který se na trestnou činnost policistů specializuje. Dodal, že z pytláctví obviněn být nemohl. Tento trestný čin totiž už byl po třech letech promlčen.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.