Přihlásit

Ochránci: Sbírejte potravu (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rokycany
Rokycanští ochránci přírody jsou známí nejrůznějšími aktivitami - od péče o volně žijící živočichy po výchovu mladé generace. Náplní je nejen péče o trvale handicapované živočichy, ale především výuka teoretických znalostí a praktická práce v přírodě, která se přenáší i do mateřských a základních škol. Nyní rokycanští ochránci odstartovali další aktivitu. "Ač, stejně tak jako v minulém roce, nebudeme vyhlašovat klasickou soutěž ve sběru potravy pro zvěř, tedy sběr kaštanů, žaludů, jeřabin, jablek, skořápek, tvrdého neplesnivého pečiva či dalších pochutin, uvítáme jejich dodavatele. Pro nasbíranou potravu si přijedeme, případně dodáme i pytle a zřejmě nebudou chybět ani drobné odměny či nabídka návštěvy našeho zařízení," nechal se slyšet Pavel Moulis, šéf rokycanských ochránců.
Tam kde funguje spolupráce s myslivci, lesníky, zoologickou zahradou či dalšími odběrateli, lze samozřejmě upřednostňovat tyto zájemce. "Navíc i my úzce spolupracujeme s těmito subjekty, takže je docela možné, že nasbíraná potrava skončí právě u nich," vysvětloval Moulis.
Sběr potravy pro zvěř přinese pro její shromažditele určitě i několik výhod. "Je jistě možné domluvit za nasbíranou potravu návštěvu lesa spojenou s přikrmováním, vánoční stromek do třídy či prohlídku zoologické zahrady. I to má jistě nesporný význam pro ekologickou výchovu a rozvíjení vztahu mladé generace k okolnímu světu," řekl představitel ZO ČSOP. "Máte-li i vy zájem pomoci, vytočte telefonní číslo 603 239 922 a zcela jistě se domluvíme," vyzýval Pavel Moulis.

DANIEL GÉC

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.