Přihlásit

Myslivci uzamkli střelnici (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lom u Tachova
Myslivecké sdružení Budovatel Tachov uzamkl o víkendu střelnici posledním střeleckým turnajem. Na závod přijeli střelci z různých zákoutí západočeského kraje.
"Soutěž má dlouholetou tradici a my v ní jen pokračujeme," uvedl Zdeněk Šmejd, ředitel závodu. Závodilo se ve dvou disciplinách, v loveckém kole, kdy závodník měl za úkol sestřelit čtyřicet terčů po pěti bodech. V druhé části se střílelo malorážkou s optikou na dva terče po dvaceti ranách. Každá rána byla za deset bodů. Celkem bylo možné utržit čtyři sta bodů.
Soutěžilo se o hodnotné ceny i o putovní pohár, který na trvalo připadne střelci, který třikrát po sobě zvítězí. Horký favorit ale pohár 28. října neobhájil.
Vítězem se při nedělním klání stal Miroslav Ježdík z Tachova. Prostřílel se na konečných tři sta sedmdesát bodů.
Na druhém místě skončil Miroslav Konečný se tři sta čtyřiceti body a bronzový byl Martin Čechura se tři sta třiceti body.

Foto - Martin Nečas se o víkendu také účastnil střelecké soutěže o pohár 28. října.

Foto/Deník: Hana Štorkupová

(sto)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.