Přihlásit

Postřelili myslivce! (Chrudimský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kočí
Chybělo jen málo a členové cechu svatého Huberta přišli o svého kolegu. Při sobotním honu byl těžce zraněn osmapadesátiletý muž, kterého jeho kolega postřelil z blízkosti přímo do prsou.
Jak všechny indicie naznačují, šlo podle všeho o lidské pochybení, kterého se dopustil při honu v Kočí u Chrudimě sedmašedesátiletý myslivec. "K této politováníhodné události došlo kvůli hrubému porušení předpisů. Když myslivci odevzdávali mezi lečemi zvěř na výlož, střelec neměl zajištěnou zbraň proti výstřelu a zasáhl kolegu zblízka do prsou," uvádí předseda Okresního mysliveckého spolku Chrudim Vratislav Máslo. Postřelený muž byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice. "Podle zpráv, které mám, nejsou rány tak těžké, jak to původně vypadalo. Střela šla šikmo," dodává Máslo. Událost mají v evidenci policisté. "Při manipulaci se střelnou zbraní, brokovnicí, došlo k výstřelu a zranění osmapadesátiletého účastníka honu v Kočí. Byl převezen leteckou záchrannou službou do pardubické nemocnice, kde je hospitalizován. Jeho stav by měl být stabilizovaný," uvedl včera operační důstojník chrudimské policie.
V den, kdy došlo v Kočí málem k tragédii, policie kontrolovala účastníky mysliveckého honu v Bylanech, zda mají v pořádku zbraně a nepožili před honem alkohol.

Další informace na www.chrudimsky. denik.cz/hon

ROMANA NETOLICKÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.