Přihlásit

Hasiči lovili kance z bazénu (Metro)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Scéna pomalu jako z kultovního snímku Slavnosti sněženek se v sobotu dopoledne odehrála na zahradě rodinného domu ve Švihově na Klatovsku.

ZÁCHRANA.
Do vypuštěného bazénu tam spadl dospělý kanec, který sem zabloudil z okolních polí. Mohutné zvíře se z bazénu nemohlo dostat a hasiči se k rozzuřenému divočákovi neodvážili přiblížit. Hasiči se pokoušeli sehnat veterináře, aby divočáka uspal. Jedině tak by ho šlo vytáhnout. Veterinář měl ale jen foukačku se šipkami, které by tlustou kůží nepronikly, řekl mluvčí Vaško.
"Pomoci nemohli ani pracovníci záchranné stanice živočichů ve Spáleném Poříčí. Zasahují pouze u poraněných zvířat. Prase nebylo možno ani odchytit, strážníci nemají tak pevné sítě, aby se do nich zvíře podařilo lapit. Zbýval odstřel, jenže myslivci nesmějí střílet mimo svoji honitbu," uvedl Vaško.
Přesto to byli nakonec právě myslivci, kteří situaci vyřešili. Odstřel vzhledem k situaci povolil hospodář Mysliveckého sdružení Švihov po dohodě se starostou. Zastřelené zvíře hasiči vyprostili z bazénu a předali myslivcům, dodal mluvčí.

Foto - Kuriózní situaci řešili myslivci o víkendu. Zachraňovali kance, který spadl do bazénu u rodinného domu.

Foto - SXC.HU

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.