Přihlásit

Lesní zvěř nestrádá (Pelhřimovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pelhřimovsko
Myslivci mají v tomto období plné ruce práce. Nyní je totiž nejvíce starostí s tím, aby lesní zvěř zimní měsíce v pořádku přežila.
"Práce je teď hodně. Přišlo období, kdy celoplošně přikrmujeme spárkatou zvěř, tedy srnčí," sdělil předseda okresního mysliveckého spolku.
"To znamená, že máme rozdělené oblasti, kam každý myslivec musí dvakrát týdně chodit a dávat do krmelce jak seno, tak například i oves nebo jiné jadrné krmení. Důležitá je však i sůl, kterou zvěř nutně potřebuje," vysvětlil Dohnal.
Zatím je počasí mírné a myslivci si zimu, narozdíl od ostatních okresů, pochvalují.
Podle předsedy Františka Dohnala je situace natolik dobrá, že zvěř v žádném případě nestrádá.
Jak přisvědčil jednatel okresního mysliveckého spolku Josef Dědouch, zvěř je v pořádku a bát se podle něj nemusíme ani pytláků.
"Problém s pytláky tu není až takový, že by zvěř byla v bezprostředním nebezpečí. Samozřejmě, situace se může lišit v jednotlivých honitbách," podotkl Josef Dědouch.
Vše nasvědčuje tomu, že problémy s pytláctvím a možnou otravou zvěře se našemu okresu vyhýbají.

TEREZA HRABĚ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.