Přihlásit

Václav Chaloupek: Bojím se, že mi otráví zvířata! (Aha!)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ŠŤÁHLAVY (mc) - Patnáct divočáků, jejichž uhynulá těla našli myslivci nedaleko zámku Kozel na Plzeňsku, zemřelo na následky otravy. Známý autor televizních dětských večerníčků Václav Chaloupek (58) má hájenku hned vedle místa, kde se našla otrávená prasata. Nyní se bojí, aby někdo neotrávil i jeho zvířata.

"Pokud to udělal člověk, je to opravdu zbabělý sadismus. Je to pro mě stejná úchylka, jako když někdo začne střílet do lidí," smutně si povzdechl Chaloupek. Zprávu o otravě potvrdil plzeňský veterinární ústav. Nyní se řeší, jakým jedem byla prasata otrávena. "Já si osobně myslím, že ta prasata někdo otrávil zemědělským jedem, buď karbofuranem nebo furadonem. Určitě to byl záměr ta prasata zlikvidovat. Nevím ale, zda si někdo uvědomil, jak moc je to nebezpečné pro ostatní zvířata v lese, ale vlastně i pro člověka. Takový divočák je vůči jedům odolnější než člověk. Takže jedu musel sežrat obrovské množství! A pokud by ho někdo pak zastřelil a zkonzumoval, dovedete si představit ty následky? Já si myslím, že tenhle případ by se měl vyšetřovat jako veřejné ohrožení," dodává Chaloupek.

Foto - Václav Chaloupek se srnečkem u své hájovny.

Foto - Stádo divočáků někdo zabil
Foto pro Aha! - Marcela Tolašová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.