Přihlásit

Střelnici Heluz letos čekají tři vrcholy (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šindlovy Dvory/Tři významné sportovní akce se uskuteční v letošním roce na střelnici Heluz v Šindlových Dvorech.

Ve dnech 3. a 4. května se zde bude konat závod Grand Prix ČR, zařazený do Světového poháru v univerzálním trapu, takže se jí pravidelně zúčastňuje nejen domácí špička, ale i nejlepší světoví střelci. V červnu se v Šindlových Dvorech už tradičně uskuteční závod O putovní pohár firmy Heluz. Střelci z celé České republiky zde budou závodit v disciplínách olympijský trap a lovecký skeet.

Třetí událostí letošní sezony na střelnici Heluz bude ve dnech 9. a 10. srpna mistrovství ČR v compak sportingu.
Střelecký areál zaměřený převážně na brokovou střelbu se nachází šest kilometrů od centra Č. Budějovic. Střelnice je vybavena na pořádání soutěží v rozsahu od místních mysliveckých až po světové olympijské disciplíny (např. Masters Cup 2004 před olympiádou v Aténách za účasti celé světové špičky).

Díky variabilitě a pěti různým střelištím zde lze střílet skeet, olympijský trap, univerzální trap, double trap, automatický trap, compak sporting a jiné. Tři střeliště jsou osazena nejmodernější technikou řízenou počítači.
Na střelnici Heluz si mohou zastřílet i ti zájemci o brokovou a pistolovou střelbu, kteří nevlastní zbrojní průkaz.

(více na www.strelnice.heluz.cz)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.