Přihlásit

Myslivci hrozí za zabití kolegy pět let vězení (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Olomouc - Nesl ostře nabitou a nezajištěnou zbraň, navíc byl opilý. Z jeho pušky za nejasných okolností vyšel výstřel a zabil člověka, který šel vedle něj. Devětapadesátiletého myslivce, který koncem prosince zastřelil nedaleko Nové Hradečné na Olomoucku svého kolegu, nyní obvinili policisté z ublížení na zdraví.
Oba myslivci se 26. prosince odpoledne vraceli z honu, který v okolí Nové Hradečné probíhal dopoledne. Tragédie se stala ve chvíli, kdy muži šli vedle sebe přes pole směrem k vesnici.
 "Výstřel vyšel z opakovací kulovnice, kterou měl zavěšenou na popruhu pod pravým ramenem. Příčinu jsme zatím nezjistili. Střela zasáhla druhého muže do hlavy a třiapadesátiletý myslivec na místě zemřel," řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.
 "Devětapadesátiletého muže policejní komisař obvinil z nedbalostního ublížení na zdraví s následkem smrti," dodala mluvčí policie. Myslivci nyní u soudu hrozí až pět let vězení. Ať už zbraň vystřelila samovolně nebo muž nedopatřením zachytil za spoušť, je jasné, že myslivec porušil nejméně dvě základní bezpečnostní zásady. Měl totiž na rameni nabitou a nezajištěnou pušku, a navíc manipuloval se zbraní, když byl opilý. Policisté mu totiž několik desítek minut po neštěstí naměřili přes 1,4 promile alkoholu.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - střední Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.