Přihlásit

Zábřeh vystavuje zbraně (Olomoucký kraj)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zábřeh
Prachovnice, kleště na lití kulí či dobové rytiny zpodobňující způsoby lovu zvěře v minulosti. To vše mohou spatřit návštěvníci nové expozice v zábřežském muzeu. Výstava až do 5. dubna zájemcům zprostředkuje také pohled na historické zbraně.
"Z palných zbraní stojí za pozornost kulovnice s kolečkovým zámkem z 1. třetiny 18. století či křesadlová ptáčnice z téže doby, jejíž hlaveň je značena jedním ze členů významné italské puškařské rodiny Cominazzo, Lazarinem," popsala vedoucí muzea Dagmar Tempírová. Další částí výstavy budou podle jejích slov exponáty lovné zvěře ze sbírek šumperského muzea a od soukromého sběratele. Návštěvníci budou mít možnost zhlédnout trofeje srstnaté, ale i pernaté zvěře, zpracované tradičním způsobem (např. nástěnné trofeje jelenovitých či zavěšené preparáty ptáků) a také celé výjevy ze života zvěře (např. souboj bažantů).

(su)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.