Přihlásit

V Poslanecké sněmovně zvítězila primitivní brutalita nad slušností (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podle zpráv v televizi a tisku schválila Poslanecká sněmovna v novele k zákonu č. 246/1992 Sb., o ochraně zvířat proti týrání, ustanovení zamítnuté Senátem ČR o výjimce povolující při mysliveckých zkouškách na norování přímý styk psů s liškou uvězněnou v noře.
Liška, oslabená, stresovaná a zraněná kousanci v boji se psem, je přitom znovu a znovu po ponoření do sudu s vodou vystavována na pospas dalším a dalším útočícím psům. Jen nemorální a zvrhlý člověk může takovou surovost páchanou na bezbranném tvorovi schvalovat.
Nevěřím, že by prezident novelu k citovanému zákonu, obsahující takové ustanovení o výjimce, podepsal! V případě, že by byl tento akt uzákoněn, byla by to ostuda nejen poslanců, ale také našeho státu. Vztah ke zvířatům je vizitkou kulturní a etické úrovně člověka, národa, státu i jeho orgánů. To by si měl uvědomit i pan ministr vnitra Langer, kterého, jak se vyjádřil v televizi, ponechal boj poslanců o předmětném ustanovení novely lhostejným.

Čestná předsedkyně Ligy na ochranu zvířat ČR, organizace v Plzni Věra Hořejšová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.