Přihlásit

Pytlák chytil do oka mládě daňka (Lidové noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ŠUMPERK Mrtvého daňka zachyceného v ocelovém oku objevili myslivci na Šumpersku. Poté našli ještě další pytláckou nástrahu.

Po pytlákovi pátrají šumperští policisté, hrozí mu několikaleté vězení. Odborníci považují tento způsob pytláctví za ojedinělý.

Pytlák podle policistů dvě oka z ocelového drátu nastražil v honitbě v katastru obce Lipinka. "Oka nastražil na pletivovém oplocení vodojemu, který se nachází mezi lesním porostem a loukou. Do jednoho z ocelových ok se zachytilo mladé daňče, které na následky způsobených zranění uhynulo," popsal mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

Policisté i myslivci se shodují, že pachatel zvíře usmrtil zvlášť zavrženíhodným způsobem. "Je to nehumánní, zvíře muselo v oku umírat několik hodin," uvedl Bednařík. Tamní myslivce z Mysliveckého sdružení Hubert Klopina případ zasáhl. Podle nich jde o výjimečný způsob. Většinou pytláci zvíře střílejí. Zvíře chycené do oka se škrtí velmi pomalu, mlátí sebou ze strany na stranu, než se v důsledku oběsí, popsali myslivci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.