Přihlásit

Přehlídka loveckých trofejí na Bernardu v Královském Poříčí (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Královské Poříčí
Po loňské zdařilé akci se na statku Bernard v Královském Poříčí rozhodli zopakovat "Přehlídku loveckých trofejí" pro oblast Sokolov a Kraslice. Ta se uskuteční v sobotu 29. března od 9 do 17 hodin. Trofeje z jednotlivých sdružení byly předány na statek Bernard již včera a dnes proběhne jejich hodnocení. Trofejí se rozumí: rohy, parohy a parůžky rohaté a parohaté zvěře včetně lebky oddělené před prvním krčním obratlem, zbraně prasete divokého, lebky a kůže některých šelem. V sobotu bude výstava otevřena veřejnosti včetně celodenního kulturního programu. Výstava potrvá do šestého dubna a její součástí bude 5. dubna "Jarní svod loveckých psů".
 Na sobotu je připraven celodenní kulturní program:
- Lesní rohy Kladská
- dechová hudba Horalka z Kraslic
- Jiří Krapf
- skupina Fíci z Habartova
- taneční soubor Radost z Krásna
- taneční soubor Obce Baráčníků Sokolov
- pohádka pro děti Divadlo z bedny
- Jan Vitner - zábavné soutěže pro děti
- střelba z luku a kuše
- prohlédnout si můžete řemeslné dílny
- posedět v nově otevřené cukrárně
- prohlídka muzea doplněná o nové exponáty

Nebude chybět ani staročeský jarmark s bohatou nabídkou řemeslných výrobků. Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na zvěřinové menu.

Foto - Ilustrační foto

(štef, pga)

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.