Přihlásit

Myslivci chystají jarní svod všech loveckých plemen psů (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlice
U chatky Mysliveckého spolku Draženov u rybníku U Tří vrb se v pátek 4. dubna setkají majitelé loveckýh psů. Okresní myslivecký spolek Domažlice tu totiž od 14 hodin pořádá jarní svod psů.
"Svod psů je z hlediska chovatelství nesmírně důležitý. Sledují se dědičné vady, které by mohly ovlivňovat potomstvo," vysvětlil jednatel OMS Petr Kopf s tím, že některé skupiny loveckých psů mají nově jarní svod jako podmínku pro možnou účast na zkouškách.
"Svodu se mohou zúčastnit ohaři, slídiči, retrívři a přinašeči, honiči, barváři i norníci. Posuzovat se budou podle ustanovení mezinárodní kynologické organizace, ze svodu se ovšem vylučují všichni psi s operativním nebo jiným veterinárním zákrokem k odstranění vad exteriéru a psi s kupírovanýma ušima," poznamenal Kopf.
Majitelé psů s sebou musejí přinést průkaz původu a platné veterinární osvědčení z místa původu psa, v němž se potvrzuje, že byl pes očkován proti vzteklině, psince a parvoviróze v době ne kratší 30 dnů a ne starší 1 rok. "Přihlášky, i v podobě ofocených rodokmenů, na jarní svod je možné posílat do středy 2. dubna na adresu náměstí Míru 35, Domažlice 344 01 nebo se lze přihlásit telefonicky na čísle 607 739 048," dodal Kopf.

Foto - Lovečtí psi skládají během roku řadu zkoušek. Pro některé z nich je podmínkou právě jarní svod psů.
Foto - archiv OMS Domažlice

(loc)

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.