Přihlásit

Myslivci ulovili šestnáct tisíc kusů zvěře (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Více než šestnáct tisíc pět set kusů zvěře ulovili během loňské myslivecké sezony nimrodi na Kroměřížsku. Těmuplynulá mírná zima podle odborníků způsobila jen problémy s přemnožením černé zvěře.
Divočáků myslivci ulovili 857, přitom v roce 2006 jich padlo jen 373.
"Před dvěma roky jich hodně pomrzlo, jelikož byla krutá zima," vysvětlil tajemník Okresního mysliveckého spolku v Kroměříži Jan Buksa. Podle něj tato zvěř způsobuje nemalé škody především zemědělcům. "Kdybychom počet divočáků neredukovali, téměř nic by nevypěstovali," zdůraznil Buksa.
Počet ulovené zvěře pak hodně navýšili bažanti, kterých bylo 11 327. "Převážná většina z nich je chována pro komerční účely. Pouze patnáct set kusů bažantí zvěře bylo divokých," vypočítal myslivec Jan Černošek.
Celkově pak v kroměřížském regionu padlo 520 srnců, zhruba 520 srn, 350 srnčat, 2506 zajíců, 470 lišek, 44 jelenů a 80 kusů daňčí zvěře.

Foto autor:Region:
 Foto: Deník/Eva Tomanová
střední Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.