Přihlásit

Vandalové zničili posedy (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žádovice
Nejprve se objevil žhář v Louce, nyní je podobná situace v Žádovicích. Tentokrát se ale nejedná o podpalování posedů, ale o jejich ničení vandaly.
"Dopoledne prvního dubna jsme při pochůzce zjistili, že v revíru řádila škodná. Výsledkem jsou dvě zcela zdemolované kazatelny," uvedl jednatel myslivecké společnosti Žádovice Radek Náplava.
V Žádovicích se jedná o čin, který nemá obdoby. "Situaci, která nastala, jsme v takovém rozsahu v naší myslivecké společnosti Žádovice nikdy v minulosti neřešili," říká Náplava. S tímto tvrzením souhlasí i žádovický starosta Ludvík Demel, který čin odsuzuje. "Pokud bude možnost posedy uhlídat, rád pomohu. Podle mého názoru ale není v našich silách pohlídat tak velký prostor," vysvětlil Demel. Policejní hlídky by však uvítal, zvláště ve večerních hodinách. Kazatelny myslivcům sloužily ke kontrole a evidenci stavu zvěře.
Myslivci teď musí jeden posed opravit a druhý zcela nově vystavět. "Samozřejmě budeme pracovat formou nedělních dobrovolných brigád," řekl Náplava.
Celková škoda na posedech je okolo deseti tisíc korun. Stejnou částku bodou potřebovat i na opravu a výstavbu nových. "Vzniklá situace nás netěší, protože výstavba zařízení stála mnoho sil, času a samozřejmě i financí," dodal Náplava.
Myslivci případ zatím policii nenahlásili. Sami ani neví, kdo by takový čin mohl spáchat. "Nevím, jestli se jedná o mladé vandaly, nebo jestli posedy někomu vadí. Stojí tu však již mnoho let a doposud nebyl problém. Samozřejmě nepočítám děti, které se do kazatelen dostaly a udělaly nepořádek," dodává Náplava.
Pokud by se případ dostal do šetření policie, viníkovi by hrozil až jeden rok vězení, nebo peněžní postih.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.