Přihlásit

Celníci si nechali sraženou srnu, dostali kázeňské tresty (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

ČTK to dnes řekl mluvčí jihomoravských celníků Oto Ploch. Upozornil na to, že celníci měli nález předat příslušné myslivecké jednotě. První z mužů bude mít strženu část mzdy, druhý dostl písemné napomenutí.

Dvojice byla zpočátku podezřelá z pytláctví. Pak se ale ukázalo, že srna zahynula poté, co ji srazilo osobní auto. Jeho řidiče se při následném vyšetřování podařilo vypátrat.

Jeden z celníků si chtěl maso ze srny ponechat, aby jej použil jako krmivo pro svého psa. Muže nakládajícího srnu do služebního vozu si všiml náhodný řidič, který vše oznámil policii.

Přestože se ukázalo, že celníci nemají s pytláctvím nic společného, hrozilo dvojici propuštění ze zaměstnání. Celník, který si chtěl maso ponechat, bude mít čtvrt roku sraženo z platu 15 procent mzdy. Druhý muž prý o tom, co dělá kolega, neměl příliš ponětí. Dostal napomenutí. Proti trestu se ještě může dvojice odvolat. Zatím tak neučinila.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.