Přihlásit

Dva zabijáci na čtyřkolce na poli uštvali mladou srnu! (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Střihov
Neuvěřitelně brutální zábavu si vybrali dva muži, kteří se v pondělí večer projížděli na čtyřkolce. Ke své projížďce si vybrali pole s rostoucí řepkou olejkou. Už jen tím způsobili zemědělcům značné škody. Nedosti na tom: v poli si vyhlédli houf srnek, do kterých najížděli tak dlouho, až jednu smrtelně zranili!
Jen stěží pochopitelná událost se odehrála v pondělí kolem šesté večer. V tu chvíli, když dva lumpové řádili na poli a najížděli do srn, je z dáli uviděl šéf myslivců z nedaleké Slovče Luboš Novotný. "Dojel jsem domů, vzal syna, skočili jsme do auta jeli k poli za nimi. Stáli na místě u sražené srny. Jakmile nás uviděli, skočili na čtyřkolku a zmizeli v lese," říká Novotný.
Podle jeho slov zmizeli oba muži na speciálním motocyklu v Lužci nad Cidlinou.
Novotný se synem se pak vrátili na pole, kde našli ještě živé zvíře, ale v zuboženém stavu. "Srna měla zpřerážené nohy a další zranění. Musel jsem ji vyvrhnout. Byla mladá; asi tak tři roky," uvedl Novotný. Případ myslivec okamžitě oznámil policii. Ta skutek šetří jako pytláctví. "Případem se zabýváme. V Lužci nad Cidlinou, kam měli muži na čtyřkolce ujet, je pouze jeden takový stroj. Zjišťujeme na místě stopy," řekl včera odpoledne zástupce obvodního oddělení policie v Městci Králové František Kuneš.
Na poničené pole a lidský cynismus si stěžoval i Jiří Sobota, šéf Zemědělské společnosti Sloveč, které poškozené pole patří. "To je nehoráznost. Navíc je jasné podle kolejí, že se tu neproháněli poprvé," uvedl Sobota.
Na mimořádnost případu upozornil i zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslav Novák. "Je to sprostý hyenismus. Chceme touto cestu vyzvat všechny, kteří by byli podobného řádění svědky, aby na to okamžitě upozornili policii," žádá Novák.
Pokud se oba muže podaří usvědčit, za kruté pytláctví jim hrozí v krajním případě až dva roky za mřížemi.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.