Přihlásit

Je málo zvěře, hony mohou být ohroženy (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kostelec na Hané
Myslivci z Prostějovska prověřili v sobotu dopoledne na střelnici za Romží v Kostelci na Hané svou zdatnost ve střelbě. Závod, ve kterém muži v zeleném stříleli na asfaltové terče, tradičně pořádalo Myslivecké sdružení v Kostelci na Hané.
"Závodníci stříleli z brokovnice na čtyřiadvacet terčů, které létaly vzduchem," řekl předseda kosteleckého mysliveckého spolku Karel Kvapil. Podle něj jsou myslivci z Prostějovska velmi zdatnými střelci. "Dnešní závod ukázal, že naši myslivci mají perfektní mušku. To je před začínajícími hony velmi důležité," poznamenal Kvapil. Právě hony, které v tomto období začínají, ale mohou být pro letošní sezonu ohroženy.
"Je málo zvěře, často hyne pod koly automobilů. Plaší ji také terénní motorky, které bez povolení brázdí lesní cesty. Bohužel jsme proti nim zcela bezbranní. Nemůžeme je ani nijak pokutovat," konstatoval Kvapil.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.