Přihlásit

Při zkouškách rozhodovalo stáří psů (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Několik psů dosáhlo plného počtu bodů, takže nakonec rozhodovalo stáří psů. Zde platí, že při rovnosti bodů je ve výhodě mladší pes," uvedl Petr Kopf, jednatel Okresní mysliveckého spolku ČMMJ Domažlice. "Zkoušky vloh jsou ukázkou vrozených vlastností psa a první větší kontrolou vůdce, jak je na tom se započatým výcvikem před dalšími náročnějšími zkouškami."
Myslivců celkově podle Kopfa ubývá. "Mezi mladými není mnoho těch, kteří začínají přímo s kynologií. Spíš až když vyzrají, uvědomí si, že pes je pro ně pomocníkem. Především ale také musí mít na chov loveckého psa zázemí," poznamenal Kopf.
Mezi slídiči, kterým dominují němečtí křepeláci, byl díky abecednímu pořadí jména psa na prvním místě Petr Havel z Drahotína, druhý Petr Schrödl z Pece a třetí Miroslav Hruška z Pece.
Mezi jezevčíky - teriéry vyhrál Václav Šavlík, druhý Stanislav Fořt, oba s jagdteriéry, a třetí byl Jaromír Kugel s jezevčíkem drsnosrstým. Mezi ohaři zvítězil Jan Faschingbauer z Domažlic, druhý byl Václav Fišer ze Stankova a třetí Luboš Procházka ze Srbic. Všichni tři jsou majitelé německých krátkosrstých ohařů. "Myslivci z Brnířova nám opakovaně zapůjčuili zdarma honitbu. Jejich připravenost na organizování zkoušek je na vysoké úrovni, za což jim patří náš dík," dodal Kopf.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.