Přihlásit

Myslivci představují 450 ulovených zvířat (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jihlava
Čtyři sta padesát trofejí spárkaté zvěře ulovené loni na Jihlavsku, mohou vidět lidé od pondělí v gotické síni jihlavské radnice. Diváci se na výstavě mohou obdivovat majestátu srnčí, jelení, mufloní, daňčí i černé zvěře.
Přehlídku trofejí doplňuje výstava obrazů s mysliveckou tématikou, cyklus fotografií zvěře od Milana Slavingera i modely mysliveckých zařízení. Vystaveny jsou také práce dětí z mateřské školky z Dolní Cerekve na téma "Příroda očima dětí". Jeden informační panel je věnován myslivecké kynologii a na výstavě nechybějí i jiné zajímavosti z myslivosti a chovu zvěře.
Vstup na chovatelskou přehlídku trofejí je pro návštěvníky zcela zdarma. Výstava bude otevřena veřejnosti do 19. května, a to denně od 8 do 17 hodin. V loňském roce si výstavu trofejí podle tiskového mluvčího magistrátu Radka Tulise přišlo prohlédnout tisíc návštěvníků.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.