Přihlásit

Myslivci vystavili loňské trofeje (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Prachatice
Z pověření Městského úřadu Prachatice a Městského úřadu Vimperk byl Okresní myslivecký svaz Prachatice jako každoročně pořadatelem letošní chovatelské přehlídky trofejí ulovené spárkaté zvěře za rok 2007. Vlastní chovatelskou přehlídku organizačně zajišťovalo Myslivecké sdružení (MS) Stachy v hotelu Stachov ve dnech 1. až 5. května. Pod správou výše uvedených městských úřadů je celkem 66 honiteb o celkové výměře honební plochy 93 441 ha a průměrná výměra honitby činí 1416 ha. Ve struktuře honebních pozemků převažuje lesní půda se 48 %, zemědělská s 44 %, ostatní plocha 7 %, a vodní plocha 1%.
Instalace trofejí byla provedena 29. dubna za přispění členů MS Stachy a adeptů mysliveckého kurzu. Vlastní vyhodnocení 30. dubna provedla osmičlenná hodnotitelská komise a za ústřední hodnotitelskou komisi ČMMJ se hodnocení zúčastnil Václav Henzelín. Bylo hodnoceno 109 trofejí jelenů, 435 trofejí srnců, 3 trofeje muflonů a 9 trofejí černé zvěře. Kvalita trofejí byla na dobré úrovni, což dokládají 4 trofeje jelenů a 1 trofej muflona, které dosáhly medailové hodnoty.
Během konání chovatelské přehlídky byla uskutečněna řada doprovodných společenských akcí. Součástí přehlídky byla vernisáž prací dětí ZUŠ Stachy. Návštěvníci přehlídky mohli zhlédnout i prodejní výstavu obrazů malířky Blanky Mánkové. Dne 5. května ve spolupráci s Obvodním oddělením Police ČR Vimperk bylo pro žáky uspořádáno střelecké dopoledne za využití laserové střelnice. V sobotu 3. května bylo zahájeno společenské odpoledne. V úvodu vystoupili žáci ZUŠ Stachy pod vedení ředitelky Olgy Bončkové.
Zástupci OMS předali 3 čestná uznání a 25 mysliveckých vyznamenání. Slavnostní ráz byl zdůrazněn vystoupením trubačů z Lesů ČR, Lesního závodu Hluboká. Celá chovatelská přehlídka trofejí byla velice zdařilá, což dokládá velmi dobrý ohlas mezi mysliveckou i laickou veřejností a velká návštěvnost výstavy.
Všichni, kteří se na organizaci a zabezpečení této chovatelské přehlídky trofejí podíleli, především členové MS Stachy, zasluhují poděkování.
Konání této přehlídky trofejí přispělo k dobré propagaci myslivosti a celé ČMMJ na okrese Prachatice.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.