Přihlásit

Děti slavily s myslivci i hasiči (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zhoř, Třemešné
Ve znamení oslav svátku dětí byl v řadě obcí a měst na Tachovsku tento víkend. Soutěže a hry se nesly většinou v duchu těch, kteří Den dětí pořádali.
"Připravili jsme rybářské závody spojené s oslavou Dne dětí. Ty budou střílet ze vzduchovky, vozit se na ponících a čtyřkolkách, poznávat paroží a připraveny jsou další soutěže," uvedl v Třemešném hospodář pořádajícího mysliveckého spolku Ladislav Kletečka. Pro děti i dospělé bylo připraveno stylové občerstvení, a to pečené ryby. "Budeme také dělat hranolky s kečupem, což je nejvyhledávanšjí pochoutka místních dětí při podobných akcích," dodal Kletečka. "Je to tady hezký, nejvíc se mi líbila asi jízda na čtyřkolce," svěřil se sedmiletý Patrik. V Třemešném i ve Zhoři se část oslav odehrála v areálu zbrusu nových dětských hřišť. To třemešenské bylo dokončeno zhruba před měsícem, zhořské prodělalo v sobotu svoji premiéru.
"Oslavu svátku dětí připravili hasiči. Máme tady kolem třiceti dětí a většina z nich na den dětí přišla," uvedla starosta Zhoře Stanislav Novák. V hasičském stylu děti ve Zhoři překonávaly překážkovou dráhu, lovily ústy jablko z lavoru naplněného vodou, ručkovaly po hladině rybníka. Další oslavy Mezinárodního dne dětí se konaly v Chodové Plané, v Kladrubech a v mnoha dalších obcích. Informovat budeme v příštích vydáních Tachovského deníku. Fotogalerii z oslav Dne dětí najdete na internetu tachovsky.denik.cz


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.