Přihlásit

ŘSD ještě zváží dodatečné oplocení některých úseků dálnice D 47 (ČRo Ostrava)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

David PACLÍK, moderátor
--------------------
Ředitelství silnic a dálnic ještě zváží dodatečné oplocení některých úseků dálnice D 47, které by zabránilo vběhnutí spárkaté zvěře pod kola projíždějících aut. Po dřívějším odmítání teď investor stavby vyslyšel místní myslivce, kteří před vážnými následky takových srážek dlouhodobě varují. Zlomová byla nedávná schůzka zástupců ředitelství s myslivci v Klimkovicích. Právě v okolí tohoto města jsou nejčastější tahy jelenů, srnek a divočáků, uvedl předseda ostravského spolku Českomoravské myslivecké jednoty Bedřich Krčmář, který shrnul dohodnutý postup.

Bedřich KRČMÁŘ, předseda ostravského spolku Českomoravské myslivecké jednoty
--------------------
Pochůzkou přímo v terénu v úseku mysliveckých sdružení Klimkovice, Polanka a Svinov budou určena kritická místa, která je třeba nějakými opatřeními ošetřit. Mělo by k tomu dojít v dohledné době s tím, že realizace bude v horizontu zhruba půl roku.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.