Přihlásit

Krása dravců (Blesk hobby)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obdivujete majestátní let dravých ptáků? Věřte nebo ne, většina z nich trvale žije na našem území. Mezi tažné dravce patří především sokol stěhovavý, který v létě hnízdí ve zdejších krajích a na zimu odlétá do Středomoří. Naopak v zimě u nás nachází útočiště káně rousná, přilétající ze severu. Jestřába lesního a menší dravce - krahujce obecného nebo noční sovy - s tichým letem kvůli jejich skrytému způsobu života skoro nezahlédnete.
Jiné druhy naopak potkáte doslova na každém kroku. Především káně lesní - jejich počet a nároky na potravu působí v některých oblastech značné škody zejména na koroptvích, bažantech, zajících, ale i srnčatech. Ve městech zase často uvidíte poštolku obecnou.
Chovem a výcvikem dravců, ale i péčí o ně v přírodě se zabývají sokolníci. Zajímá vás jejich práce? Zajeďte se podívat třeba 8. září na akci Sokolníci, psi a lov do areálu Historické vesnice řemesel a umění v Ostré u Lysé nad Labem.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.