Přihlásit

Myslivci měli dostaveníčko (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krátce po poledni předseda MS Václav Tesař ml. zahájil za účasti necelé třicítky členů a hostů krátkou členskou schůzi. Poté proběhlo losování a mohl začít samotný závod, který byl vypsán na dvě věkové kategorie, a to junioři do 55 let a senioři nad 55 let. Střílelo se na 50 metrů na terče lišky v leže, srnce s oporou volné tyče a kňoura volně bez opory.
Výsledky: kategorie juniorů - 1. Miroslav Švec (262 b.), 2. Zdeněk Kordík (221 b.), 3. Štěpán Zifčák ml. (202 b.);
kategorie seniorů - 1. Štěpán Zifčák st. (194 b.), 2. Josef Dolejšek (156 b.), 3. Miroslav Zígler (155 b.).
Po ukončení trojboje proběhl ještě vložený závod na 5 ran na speciální terč jelena bez omezení věkových kategorií. Zde, jak se říká, staří ukázali mladým. Zvítězil Pavel Trnka (61 b.), 2. Václav Kříž (53 b.), 3. Josef Dolejšek (51). Po ukončení tohoto závodu byly vyhlášené výsledky obou soutěží a každý soutěžící obdržel hodnotné věcné a zvěřinové ceny. První tři v každé kategorii obdrželi navíc skleněné talíře s mysliveckým motivem.
Na závěr vyhlášení byli oceněni dva nejstarší účastníci, a to pánové Václav Tesař st. a Josef Dolejšek, kteří v krásném věku 77 let ukázali, jak je myslivost stále baví. Po té se všichni přesunuli k ohni, kde bylo připravené pečené prasátko a točené pivečko. Aby všem dobře chutnalo celý večer až do ranních hodin na harmoniku hrál a zpíval Pavel Sysel z Českých Budějovic.
Závěrem si dovolím poděkovat všem členům MS a hostům, kteří se akce zúčastnili.
Ono dnes není takový problém akci připravit, ale umění je, aby se lidé sešli a uměli se bavit. Toto si myslím se nám docela daří.
Pořádáme za rok zhruba čtyři větší akce (střelby, Hubertskou zábavu a poslední leče) a každý z nás se vždy už se těší na akci další.
Proto ještě jednou všem velký dík a za rok opět nashledanou.
Miroslav Švec, jednatel MS

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.