Přihlásit

Střelnice teď patří táboru mladých talentů (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Připraveno mají deset tisíc kusů střeliva
"Všichni si pod dohledem zkušených instruktorů vyzkoušejí během týdne střílet z brokovnice, malorážky, vzduchovky a kulovnice," přiblížil majitel pořádající střelecké školy Jan Buksa.
Celkem na táborníky čeká pět tisíc malorážkových nábojů a stejný počet diabolek a střeliva do brokovnice.
"Mimo to jsme pro účastníky připravili doprovodný program. Jeden den mezi nás zavítají trubači, pokud se nic nezmění, přijede dokonce i letošní olympijský vítěz David Kostelecký, který přiveze medaili i vítěznou zbraň," slíbil Buksa.
Stejně jako loni se pak poslední den děti utkají ve střeleckých disciplínách, kde na každého čekají za snahu bohaté odměny. "Vítěz si domů odveze úplně novou vzduchovku, kterou nám věnovala Českomoravská myslivecká jednota," doplnil Buksa.
Mezi patnácti účasníky se letos už podruhé objevila sedmnáctiletá Barbora Brázdilová z nedalekých Tabarek. "Po loňském táboře jsem začala závodně střílet a ráda bych se zdokonalovala, proto jsem letos vyrazila znovu," vysvětlila středoškolská studentka. Dodala, že ve střelbě z brokovnice se už mimo jiné zúčastnila republikových soutěží na Konopišti, ve Slavkově u Brna nebo Bzenci.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.