Přihlásit

Myslivci Prachaticka zkoušeli psy loveckých plemen (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jako rozhodčí byli delegováni členové kynologické komise. Posílit rozhodčí přijel Karel Uhlík z okresu Strakonice, který působil jako hlavní rozhodčí.
MVDr. Pravdomil Hovorka byl přítomen jako veterinární dozor. Zahájení akce se zúčastnil i předseda OMS František Řezník, předseda honebního společenstva Turek a myslivecký hospodář Baloušek a Brašnička byl jmenován ředitelem zkoušek. Na zahájení a na konci kynologické akce slavnostní fanfáry zatroubil nadějný trubač Jaroslav Madar ml.
Ke zkouškám se přihlásilo celkem šestnáct psovodů se svými psy, z toho osm ohařů a osm psů malých plemen.
Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že z osmi ohařů jeden neuspěl, čtyři psi obstáli v I.ceně, jeden pes v ceně II. a tři psi v ceně III. Na prvním místě se umístil Jaromír Ouředník z fenou Hedy z Malého Boubína.
Z osmi psů malých plemen, dva psi ze zkoušek odstoupili, tři psy obstáli v I. ceně, jeden pes v ceně II. a dva psi v ceně III. Na prvním místě se umístil Vojtěch Zíka s fenou Asta z Hlubockého podzámčí.
Na přípravě a průběhu zkoušek se podílelo i několik členů uvedeného HS, kteří zaváděli rozhodčí a zkoušené se psy do honitby a proto jim patří za toto upřímné poděkování. V průběhu dne kvalitní a rychlé občerstvení zajistil Sbor dobrovolných hasičů Žitná.
Vítězové obdrželi pohár z rukou předsedy kynologické komise pana Vrby a druzí a třetí v pořadí obdrželi od Honebního společenstva hodnotné věcné ceny, které jim předali myslivečtí hospodáři Baloušek a Brašnička.
Celou akci lze hodnotit jako velmi úspěšnou, neboť docílené výsledky byly dobré i přes nepřízeň počasí, kdy vládlo tropické horko.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.