Přihlásit

Myslivci soutěžili ve střelbě na asfaltové holuby (Havířovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Havířov
Na střelnici havířovského mysliveckého sdružení u Stružníku se v sobotu sešli střelci, aby soutěžili o nejvyšší počet přesných ran do asfaltových holubů.
Kulatým terčům oranžové barvy se oficiálně říká baterie. Šest střelců se vždy střídá na pěti palebných pozicích. Jednou až dvěma ranami ze svých brokovnic se snaží zasáhnout oranžové kolečko odpálené do prostoru na povel střelce z automatického zařízení. Mechanických metačů je pět a každý vrhá kotouč jiným směrem. Šestý střelec má vždy jedno kolo v průběhu dvou sérií čas na krátký odpočinek. Soutěže se mohli zúčastnit nejen myslivci, ale za dohledu zkušených střelců i ostatní zájemci, kteří se přihlásili.
Při střelecké soutěži se používají jiné patrony než při klasickém lovu na zvěř. Soutěžní patrona, jejíž cena se pohybuje do pěti korun, obsahuje zhruba 250 broků o průměru do 2,5 milimetru, zatímco broky používané při klasickém lovu jsou větší. Vítězství si tentokrát vystřílel Martin Zych z Ostravy-Heřmanic, zatímco loňský vítěz Zdeněk Novotný rovněž z Heřmanic byl druhý. Na třetím místě se umístil domácí myslivec Jan Adamek.



 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.