Přihlásit

Divočáci přeryli fotbalistům hřiště (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Když jsem se to dozvěděl, byl to obrovský šok. Nikdy se tady nic takového nestalo," řekl předseda fotbalového oddílu Ferdinand Salamon. Podle myslivců si udělalo výlet do Loštic přibližně pět divočáků a bachyně s mláďaty. Starosta Loštic Ctirad Lolek připisuje řádění černé zvěře také tomu, že zemědělci sklidili kukuřici. "Na poli toho moc nezbylo, tak si divočáci došli na hřiště na kvalitní trávu," míní starosta.
Na pečlivou úpravu hřiště ale nebyl čas. Musela být hodně rychlá, protože už včera odpoledne loštičtí fotbalisté hráli pohárový zápas. Rovnat a zašlapávat drny vyrazila desítka zdejších školáků se školníkem a šest zaměstnanců obecního úřadu. Plochu se správcem pozáplatovali a uválcovali "Hřiště má sice k dokonalosti daleko, ale zápas snad nějak odehrajeme," řekl Salamon.
Fotbalisté se taky domluvili s myslivci na hlídkách. "Tráva teď bude potřebovat čas, aby se vzpamatovala a spojila se pořádně s terénem. Nemůžeme si dovolit, aby nám ji divočáci zase zničili," sdělil Salamon.




 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.