Přihlásit

Malí lovečtí psi se vydali u Svojnic do umělých nor, zvítězil jezevčík (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na vysvětlenou nutno dodat, že se jedná o norování na lišky, kde však liška nepřijde do kontaktu se psem, ale stále jsou odděleni želenou mřížkou a v průběhu zkoušek jsou lišky měněny a jsou dodržovány stanovené přestávky na odvětrávání nory.
Jako rozhodčí byli delegováni členové kynologické komise a jako veterinární dozor byl přítomen MVDr. Diviš. Tuto akci zahájili předseda kynologické komise Vrba, myslivecký hospodář a ředitel zkoušek zmíněného mysliveckého sdružení Šnajdr, a jako hlavní rozhodčí Hrůza. Na zahájení kynologické akce slavnostní fanfáry opět zatroubil Ing. Pártl. Ke zkouškám se přihlásilo celkem 24 psovodů se svými psy, z toho 10 jagdteriérů, 9 jezevčíků, 3 borderteriéři a jeden jack russel teriér.
Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že 22 pejsků uspělo a 1 neuspěl.
Na prvním místě se umístil Ladislav Vlk, jehož jezevčík Assa stanovenou trasu překonal za 11 vteřin.
Výměnu lišek zajišťovali normistři. Během akce bylo podáváno kvalitní a rychlé občerstvení. Vítěz obdržel pohár a odznak ČMMJ Okresní myslivecký spolek Prachatice z rukou předsedy Vrby a odznak obdrželi rovněž druhý Theodor Pártl a třetí Miroslav Máčl.
Poslední obdržel jako cenu útěchy ulovenou husu divokou od Františka Kandla. Za toto jemu i všem ostatním, kteří se na hladkém průběhu zkoušek podíleli, patří poděkování.
Celou akci lze hodnotit jako velmi úspěšnou, neboť docílené výsledky byly dobré i přes nepřízeň počasí, kdy bylo poměrně chladno, oproti zkouškám, které se konaly před týdnem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.