Přihlásit

Od září probíhá v Plzeňském kraji školení myslivců (ČRo Plzeň)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Petr HANDL, moderátor
--------------------
Od začátku září probíhá v Plzeňském kraji školení myslivců. Ti budou oprávněni prohlížet ulovenou zvěřinu a posílat ji dále do oběhu, ať už do restaurací nebo k soukromým osobám. Jak doplňuje ředitel krajské veterinární správy Richard Bílý, činnost proškolených myslivců uvítají především lovci trofejové zvěře.

Richard BÍLÝ, ředitel krajské veterinární správy
--------------------
Evropská legislativa hovoří o tom, že ten, kdo dává zvěřinu do výkupu, která pak prochází úřední prohlídkou, musí být dodána do tohoto sběrného a prohlížecího místa, respektive zvěřinového závodu se všemi jedlými orgány, to znamená orgány dutiny hrudní, ledviny a játra, a dále s hlavou, což u lovců z trofejové zvěře jim dělá potíže.

Petr HANDL, moderátor
--------------------
Proškolení myslivci budou moci odborně prohlížet pouze ulovenou zvěřinu. Zvěř, která bude například sražená motorovým vozidlem nebo ji usmrtí pes, bude i nadále podléhat veterinárnímu vyšetření.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.