Přihlásit

Myslivecké halali se rozezní po Modré (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jako první v pořadí proběhne ukázka dravých ptáků, které přivezou sokolníci ze společnosti Zayferus. Budete moct zhlédnout komentovaný hodinový program, kdy předvedou na třicet druhů dravců při letu i lovu.
Součástí je výstava chladných zbraní a objeví se i ojedinělá výstava místního rodáka žijícího v Kroměříži Jaroslava Šmída. Ten přiveze dvacet čtyři druhů parohaté zvěře z celého světa v šedesáti exponátech. Předvedena bude ukázka výroby nožů, dýk a mečů, preparace a vábení zvěře. Program obohatí i sdružení Velkomoravané, kteří předvedou lov a rybolov na Velké Moravě. Novinkou, na kterou se návštěvníci mohou těšit, bude jistě Hubertova jízda se skupinou dvaceti jezdců s ukázkou honu na lišku. Program bude průběžně doplňován hudebními ukázkami historické lovecké hudby v podání trubačů Okresního mysliveckého spolku z Uherského Hradiště.
Pro nejmenší je ve spolupráci se žáky Střední odborné zemědělské školy ve Starém Městě připravena řada aktivit. Hod oštěpem na cíl o pohár starosty, střelba z luku a praku, odlévání stop, poznávání dřevin a soutěžní kvíz o zajímavé ceny. Pokud vám vyhládne nebo přejde zima, i na toto se pamatuje a je připraven zvěřinový guláš a horká medovina. Příznivci krás přírody nebo rodiče s dětmi, které se chtějí dovědět něco více o tomto kouzelném světě, mají příležitost v neděli 5. října od 14.00 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.