Přihlásit

Myslivci jsou na rozcestí (Benešovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nespokojenost se zbytečnými náklady na administrativu zájmového občanského sdružení, i s přerozdělováním členských příspěvků, v nichž je zahrnuté i povinné pojištění, vedla myslivce k založení dalšího loveckého spolku, Myslivecké komory.
"Část myslivců volala po něčem jiném. Především hodláme snížit náklady a ušetřené peníze použít pro nově vznikající místní organizace nebo střelecké kluby," vysvětil Rudolf Fulín, organizátor vzniku komory.
"Nemáme zájem dostat se do konfliktu s Českomoravskou jednotou. Myslivost je jenom jedna. Naopak při prosazování zájmů myslivců budeme postupovat společně," ujistil prezident nového sdružení.
"Oproti organizaci zaštiťující zhruba devadesát tisíc držitelů loveckých lístků ale nebudeme zřizovat okresní nebo krajské kanceláře. Roční náklady na každou z nich se pohybují kolem čtyř set tisíc korun," konstatoval Rudolf Fulín s vysvětlením, že v Benešově funguje jedna centrální kancelář, která veškerou administrativu řeší prostřednictvím elektronické pošty.
Každý myslivec musí mít platný lovecký lístek. Ten mu prolonguje na další rok po zaplacení povinného pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu práva myslivosti zpravidla okresní kancelář. Pokud záznam o zaplacení lovec nemá, nesmí střílet, což namátkově kontroluje i policejní inspektorát zbraní a střeliva.
"Členům komory lovecký lístek potvrdí přímo pojišťovna, která má síť elektronicky propojených poboček, takže zároveň vlastně povede i evidenci našich členů, takže nepotřebujeme placenou administrativní sílu," doplnil představitel Myslivecké komory s vysvětlením, že občanské sdružení, které bude organizovat výchovu myslivců, hospodářů i odborné zkoušky, uznává podle stanov již získanou kvalifikaci lovců i zkoušky jejich čtyřnohých pomocníků.
Foto a video na:
www.benesovsky.denik.cz
Ladislav Jerie

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.