Přihlásit

Neznámý pytlák zastřelil jelena (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Příbram
Pytlák skolil jelena u Kamýku nad Vltavou. Přišel na to náhodně myslivec, který objevil v chatové oblasti Blatnice ostatky z upytlačeného zvířete v kontejneru, kam je neznámý střelec odhodil. "V kontejneru byla kůže z jelena, jedna lopatka, žebra, vnitřnosti a kupodivu i hlava s parožím," konstatovala policejní mluvčí Lenka Pavlová. Neznámý pachatel tak ulovil jelena kvůli masu, když si nevzal trofej. "To je dost zvláštní," řekl k tomu jednatel Okresního mysliveckého spolku Příbram Milan Kubů s tím, že se skutečně jeleni pytlačí především kvůli paroží. Podle policie bylo zvíře upytlačeno přes noc na 9. října. "Při kontrole byl v kůži v oblasti krku vstřel po kulové zbrani. Škoda byla vyčíslena na 7000 korun," dodala mluvčí. "O případu vím, ale ten kontejner využívá řada lidí a jelena klidně mohl někdo ulovit v jiné honitbě a u chat se zbavil vývrhu," řekl k tomu hospodář tamního Mysliveckého sdružení Obory-Luhy Ivan Rasocha.
V září také řádil neznámý střelec u Brodu. Čtyřmi ranami z malorážky tam skolil srnce. Pytlák se vůbec nesnažil být nenápadný. Na místo přijel ve favoritu a zvíře zastřelil dokonce za bílého dne. Při pytlačení byl dokonce spatřen a když srnce zabil, okamžitě ujel a zvíře tam nechal. Podle myslivců se jedná o člověka, který zná dokonale zvyky zvěře. Policie nemá k případu žádné informace.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.