Přihlásit

Lékaři vyndali postřelenému myslivci z Holubic brok z hlavy (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lékaři z nemocnice u svaté Anny v Brně mu úspěšně vyndali brok, který ho trefil přímo do oka.
"Byl hodně hluboko. Prolétl mi očním víčkem až za sítnici. Na oko stále nevidím i přesto, že mně dvakrát operovali. Je tam krevní výron, který se jen pomalu ztrácí. Prognóza podle lékařů není příznivá," svěřil se Deníku sedmatřicetiletý Igor Novák. Ten je přesvědčen, že dostal přímou dávku od zatím neznámého střelce.
"Byl jsem ještě s kamarádem na loďce uprostřed rybníka. Slyšel jsem, jak broky létaly kolem nás. Některé cinkaly o loďku, jiné šplouchaly do vody," popsal situaci na honu v době střelby zraněný myslivec. Myslivecký hospodář Jaroslav Čurda byl tehdy přesvědčen, že šlo o odražené broky.

Podle náboje zkusí najít střelce
Třiapůlmilimetrový brok, který lékaři Novákovi vyjmuli z hlavy, si již převzali policisté. Nyní se podle něj budou snažit najít střelce. To ale nebudou mít vůbec jednoduché, protože takovýto brok je standardní ráží, kterou při lovu na kachny v Knínicích použila většina myslivců.
"Případ je stále v šetření. Zatím stále jako přestupek. Případná předkvalifikace na trestný čin ublížení na zdraví bude možná, až budeme mít k dispozici zdravotní dokumentaci," vysvětlila další postup jihlavská policejní mluvčí Jaroslava Slavíková.
Na honu bylo tehdy dvanáct místních myslivců a čtyři hosté. Mezi hosty byl i Novák. Lovci na břehu byli rozmístěni v deseti až patnáctimetrových rozestupech. V době tragického úrazu byla navíc mlha a myslivci měli ztíženou viditelnost.
"Nevím, kdo střílel, ale ze směru odkud broky přilétly, stáli na hrázi dva myslivci," vzpomněl si Igor Novák.
Tuto verzi potvrdil i jeho kamarád, který s ním byl na loďce.
Hospodář hon musel předčasně ukončit. Přivolaná policie pak dala všem přítomným dýchnout do přístroje na zjišťování alkoholu. Nikdo ale před lovem nepil.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.