Přihlásit

Brok zasáhl myslivce do oka (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mohlo jít o odraženou střelu, říká policie
Zraněný byl hospitalizován na očním oddělení pardubické nemocnice. "Okolnosti neštěstí, včetně určení střelce, jsou předmětem dalšího vyšetřování. Mohlo jít i o odražený brok," řekl operační důstojník hradecké krajské policie. Policisté podrobili účastníky honu dechovým zkouškám na alkohol a všechny skončily s negativním výsledkem.
"Jak se to stalo, se neví. O okolnostech vám nic neřeknu," reagoval hospodář boršovských myslivců Josef Vrána.
Neštěstí při honech nebo mezi myslivci nejsou ojedinělá. U Oskořínka na Nymbursku postřelil letos v září při lovu kachen myslivec svou třináctiletou dceru. Dívka na následky zranění zemřela. Loni v prosinci při honu v obci Kočí na Chrudimsku myslivec postřelil svého kolegu a způsobil mu těžká zranění. Před třemi roky zastřelil u Dobřánek na Plzeňsku třiašedesátiletý myslivec omylem svého kolegu v domnění, že střílí na divoké prase.
Před devíti lety zahynul sedmasedmdesátiletý myslivec v Liboměřicích u Chrudimi, kterého si jeden z honců v kukuřici spletl s divočákem a střelil ho do břicha.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.