Přihlásit

Alkoholu na honech se na hony vyhněte (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Litětiny
Lovci a n
onci v Litětinách byli o víkendu překvapeni hned nadvakrát.
První překvapení uchystal myslivcům sníh, to druhé policejní kontrola. "Pravidelně kontrolujeme platnost dokladů potřebných ke zbraním, právo k výkonu myslivosti i případné požívání alkoholických nápojů před a v průběhu honu," uvedla tisková mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.
Policistům se již letos podařilo zkontrolovat přes 78 lovců se zbraní na celkem 13 honech. V jednom případě si lovec zapomněl doklady doma, druhý dokonce nadýchal. A právě v Litětinách policisté narazili na dalšího myslivce, u kterého přístroj ukázal pozitivní výsledek. "Osmačtyřicetiletý muž nadýchal 0,38 promile alkoholu, údajně zbytkového z předchozího večera. Byla mu proto dočasně zabavena zbraň, podrobil se odběru krve a nyní mu ve správním řízení hrozí zákaz činnosti po dobu dvou let a pokuta až padesát tisíc korun," řekla Janovská.
Více informací najdete na webu:
www.pardubicky.denik.cz/hony

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.