Přihlásit

Bažanti a zajíci zmizeli, tvrdí myslivci (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Kvůli nedostatku této zvěře ruší řada mysliveckých sdružení své lovy," uvedl Jiří Procházka, jednatel Okresního mysliveckého spolku Prostějov. Nedokáže vysvětlit, proč bažanti se zajíci zmizeli z polí. "Ještě před sklizní jich byla k vidění spousta, pak ale byli náhle pryč. Některý rok to tak zkrátka bývá a my můžeme jen spekulovat, proč se tak děje. Snad za to může klima nebo zemědělské postřiky," pokrčil rameny.
Naopak černou zvěř není podle jeho slov nijak těžké střelit. "Odlov divokých prasat bude letos nejspíš vůbec nejvyšší za poslední roky," míní Jiří Procházka. Jako příklad uvedl Určice, kde již nimrodi složili sto pět prasat.
"Ve vyšších polohách je už sněhový poprašek. I díky tomu padne víc prasat. Lovci je totiž v noci lépe vidí," vysvětlil myslivec.
Nimrodi nyní nejen loví, ale i krmí. "Do krmelců dáváme jádro i seno. Ač zatím není až taková zima, zvěř to potřebuje," konstatoval Procházka. Dosud prý nezaslechl, že by v této sezoně objevili policisté mezi lovci opilce. "Kontroly jsou časté, vše je v pohodě," dodal.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.