Přihlásit

Na zajíce vyrazili beze zbraní (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Máme velkou radost z toho, že nám každoročně stoupá počet dětí, které se této akce účastní. Děti se při ní můžou vykřičet, dostanou se na vzduch a jsou spokojené. Nějaké bláto přitom nikdo neřeší," neskrýval svou radost nad tím, že lov takříkajíc beze zbraní neupadává u veřejnosti v zapomnění, Josef Radosta, předseda mysliveckého sdružení ve Veselí nad Moravou.
Náhončí si dali dostaveníčko v osm ráno na parkovišti u fotbalového stadionu, poté se pěšky přesunuli k štěrkovému jezeru, kde se vytvořila souvislá rojnice, která měla za úkol vyplašit zajíce z jejich úkrytů směrem k bývalé bažantnici, kde již čekali maskovaní myslivci u položených sítí.
Odchyt se protáhl přibližně do oběda, kdy již na děti čekalo občerstvení s teplým čajem a na rodiče svařák. Žádný ze zajíců nebyl toho dne zabit. Všichni byli umístění do beden a posláni na veterinární vyšetření. Poté se stanou prodejním artiklem myslivců, kteří za ně chtějí nakoupit nové sazenice do remízků a také divoké kachny, které v okolí Veselí chybí.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.