Přihlásit

Na střelnici trénují často také myslivci (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"My sem chodíme střílet tak dvakrát, třikrát do týdne," řekl nám jeden z pravidelných návštěvníků, Jiří Cirman. Ten se věnuje myslivosti a možnost zastřílet si na laserové střelnici označuje za pohodlný a účinný trénink. "Nápad pořídit sem takové zařízení je dobrý. Často třeba volíme program střelby na kachny. Dokonce mezi sebou soutěžíme," sdělil nám myslivec, který vidí další přínos v tom, že ušetří za střelivo.
Laserovou střelnici instaloval v restauraci Milan Klas. "Pořizovací cena není malá, ale věřím, že se to vyplatí. Zájemců je zatím dost," vyjádřil se.
Střelnice funguje tak, že pomocí kamery namířené na plátno se přes projektor zaměří základní rastr, pak se může spustit program. Ten nabízí možnosti simulované lovecké střelby, sportovní střelby, případně různých akčních přestřelek či policejního tréninku. Vyzkoušet si tak můžete střelbu na kachny, na siluety zvěře v lese, na asfaltové holuby, do klasických figurových terčů. Střelci mohou rovněž trénovat zneškodnění teroristy, který drží rukojmí.
"Možností je řada. Zatím střílí zájemci z imitací sportovních pušek, ale dají se třeba dokoupit i imitace pistolí," vysvětlil Klas.
"Snažíme se, aby měli lidé možnost všeobecného sporotvního vyžití, proto kromě střelnice mohou lidé sportovat i na sále. Mohou si zahrát stolní tenis, fotbal, florbal, máme tu i síť na nohejbal," dodal.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.