Přihlásit

Myslivci hledají mladé adepty (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Nejlepší by bylo, aby zájem projevilo mládí z kosteleckého regionu," uvedl Josef Hroch, člen Tetřevu.
A co musí takový adept, aby se stal myslivcem, splnit? "Organizátorem kurzů pro adepty myslivosti je Okresní myslivecký spolek. Kurs se skládá z teoretické části a praxe v honitbách," připomněl Josef Hroch.
Teorie obnáší sedm předmětů: myslivecké zvyky a tradice, myslivost a legislativa, zoologie, kynologie, péče o zvěř, lovectví a střelectví.
Praxe v honitbách trvá jeden rok. Adepti se dále zúčastňují kynologických akcí, chovatelské přehlídky a výcviku se zbraní. A to jak po praktické, tak teoretické stránce.
Závěrečné hodnocení adeptů se uskutečňuje před komisí složené ze zkušebních komisařů a adepti obdrží potvrzení o vykonání zkoušky, na jehož základě pak mohou požádat o vydání loveckého lístku.
"Pokud by měl někdo z občanů zájem, může se spojit se členy našeho mysliveckého sdružení, kde rádi podáme bližší informace," uzavřel Josef Hroch.
Brigádnická činnost Mysliveckého sdružení Tetřev se zaměřuje především na budování mysliveckých a krmných zařízení.
"V období do sklizně obilovin se soustřeďujeme na co možná nejmenší škody způsobované zvěří na zemědělských plodinách," podotkl Josef Hroch.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.