Přihlásit

Myslivecké hlaholy zněly Zvíkovcem (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V podvečer tu dvacítka členů Klubu trubačů při Českomoravské myslivecké jednotě děvčatům a jejich opatrovníkům předvedla znělky a hlaholy. Koncert skupiny, ve které měl trubačské zastoupení i soubor Přátelé z Rokycan, se líbil.
"Dokonce natolik, že naše holky trubače pozvaly do Zvíkovce na letní hudební festival a oni přislíbili vystoupení," sdělila ředitelka domova Jana Česká.
"Těžko popsat spontánní emoce a reakce zdravotně handicapovaných klientek domova na působivou loveckou hudbu. Už první tóny, přednesené v citlivé režii, vtáhly většinu posluchačů do děje," líčil naproti tomu za pořadatele Pavel Kořán. "Koncert měl svůj příběh, ve kterém sehrály roli i krásné obrázky zvěře v kalendářích věnovaných redakcí časopisu Myslivost," uvedl dále.
Kytičky s myslivci - po hudební stránce - absolvovaly celý hon a zapojovaly se do děje zodpovídáním dotazů a plněním drobných úkolů. Marušce Koubkové a Ivě Langrové se vyplatila pohotovost při vyhledávání zvířat v obrazovém kalendáři, obdrženém darem. Nakonec byly vyhlášené královnami zvíkoveckého "honu."
Odezva na loveckou hudbu a koncerty dostane i svoji výtvarnou podobu. "Je naším přáním, aby díla handicapovaných klientů ústavů, tedy i děvčat ze Zvíkovce, tvořená v návaznosti na hudební prožitky a vůbec celý pořad, byla součástí výstavy obrazů s tématem přírody a myslivosti," informoval Kořán.
Výstavu organizátoři chtějí uskutečnit v rámci červnové národní soutěže trubačů, jež se uskuteční v Křivoklátu. "Je zřejmé, že z prvních kontaktů se rodí nová tradice v podobě trvalejší a vzájemně obohacující spolupráce," shodly se obě strany - tedy zástupci té pořádající i posluchačské.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.