Přihlásit

V zimě na Hlubokou (Blesk hobby)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rádi byste v zimě navštívili hrad nebo zámek?
Ani v lednu to nemusí být problém, například v jihočeském státním zámku Hluboká mají až do konce února přístupnou zimní prohlídkovou trasu. Objevíte například soukromá apartmá posledních čtyř generací majitelů zdejšího panství. Nejdříve projdete chodbou po pravé straně nádvoří do Hamiltonova salonu kněžny Terezie a na chodbě můžete obdivovat fotografi e knížecího rodu Schwarzenbergů, grafi cké listy z 18. století a lovecké trofeje. Motiv myslivosti se nedá přehlédnout ani v Kuřáckém salonu a Malé jídelně kněžny Terezie, v Lovecké jídelně i v některých dalších místnostech. Obdivovat můžete brokovnice, kulovnice a bambitky s kolečkovými i křesadlovými zámky, lovecké tesáky, prachovnice nebo kopí na kance i lovecké trofeje pocházející z 19. a 20. století.
A až se nabažíte myslivosti, ještě si můžete prohlédnout i porcelán, stříbrnou cestovní soupravu nebo poháry a tácy s vloženými medailemi z dobových hospodářských výstav. K vidění jsou rovněž tapiserie z počátku 17. století a nahlédnout se dá do pokojů posledního majitele zámku doktora Adolfa Schwarzenberga (v jednom z nich vás možná překvapí splachovací toaleta z počátku 20. století). Kníže Adolf žil na Hluboké do konce roku 1939, kdy s manželkou, kněžnou Hildou, uprchl před nacisty do zámoří.
Náš tip: Zámek Hluboká má v lednu a únoru otevřeno od úterý do soboty, od 9 do 12 a od 12.30. do 15 hodin. Za vstup zaplatíte 140 Kč, děti, studenti a ZTP 90 Kč a senioři 100 Kč. Rodinné vstupné vás vyjde na 310 Kč, za děti do 6 let platit nebudete. Pozor - skupiny nad 5 osob si musí zajistit rezervaci na telefonním čísle: 387 843 911.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.