Přihlásit

Výbuch roztrhal myslivcům posed (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kdo a proč posed vyhodil do povětří, zatím není jasné. Experti na výbušniny také dosud zkoumají, co přesně v lese explodovalo. V troskách totiž nenašli žádné povýbuchové zplodiny ani zbytky bomby. "Dřevěný posed poškodil neznámý pachatel pravděpodobně minulý týden ve čtvrtek. Policisté na místě zjistili, že v horním prostoru posedu explodovala zatím neznámá látka," řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. Výbuch rozmetal trosky stavby v okruhu dvaceti metrů. Místo exploze už prozkoumal tým pyrotechniků, co přesně posed zničilo však ještě nevědí. Odpověď nyní budou hledat experti v laboratořích. "Pyrotechnici na místě nanašli žádné povýbuchové zplodiny a nic nenasvědčuje tomu, že by explozi způsobil nástražný výbušný systém," podotkla mluvčí policie.
V úvahu tak nejspíš připadá pouze výbuch nějaké chemikálie. "Zajištěné chemické stopy jsme zaslali do Ústavu kriminalistických expertíz v Praze," dodala Dolejšová.
Myslivecké sdružení Bradlo Troubelice, kterému zničený posed patřil, vyčíslilo škodu na deset tisíc korun. Podobný případ policie na střední Moravě už jednou vyšetřovala. Loni v srpnu exploze roztrhala také posed nedaleko Jindřichova na Přerovsku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.