Přihlásit

Myslivci vyrazili soutěžit na střelnici (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vlastním uspořádáním této akce byla mysliveckou radou pověřena střelecká komise pod vedením Bohuslava Kroupy. Na loveckém kole se zúčastnilo celkem 22 účastníků.
Podle výsledkové listiny se na prvém místě umístil Karel Kotrc s počtem 34 zasažených asfaltových terčů ze 40 možných, na druhém místě Pavel Jileček s počtem zásahů 33 a na třetím místě Václav Dejmek s počtem zásahů rovněž 33, avšak v rozstřelu s Pavlem Jilečkem dosáhl slabších výsledků. Vloni bylo předběžně navrženo rozšíření o střelbu z brokových zbraní na tzv. baterii. Toto se uskutečnilo a zde se zúčastnilo celkem 14 účastníků. Podle výsledkové listiny se na prvém místě umístil Petr Capůrka s počtem 36 zasažených asfaltových terčů z 50 možných, na druhém místě Karel Kotrc s počtem zásahů 34 a na třetím místě Vlastimil Ryvola st. s počtem zásahů 27.
Výsledky ostatních účastníků byly rovněž na dobré úrovni. Nelze nevzpomenout ani účast nejstaršího účastníka na této akci Josefa Čermáka, který se umístil na loveckém kole na 13. místě a na baterii na místě 8.
Výsledky vyhlásil Zdeněk Němeček a předseda Bohuslav Kroupa předal třem nejlepším diplomy a jednatel okresního mysliveckého spolku Jan Kandl předal rovněž prvním třem medaile.
Poprvé byly dále předány hodnotné věcné ceny díky sponzorům a rozpočtu OMS.
Všech šest postupně později vyskočilo na "bednu" slávy. Poděkování patří i obsluze za vzorně připravené občerstvení a za vlastní průběh akce správci střelnice Milanu Kotrbovi a za zapůjčení střelnice LČR Lesnímu závodu Boubín.
Z důvodu možného zvýšení počtu zájemců na této akci, bylo předběžně navrženo, aby příští ročník byl rozšířen o další sponzorské dary.
Okresní myslivecký spolek Prachatice v této souvislosti zřejmě navýší rozpočet na střelectví na nákup cen a samozřejmě je vítán zájem i dalších sponzorů.
Celou akci lze opět hodnotit jako velmi úspěšnou, i když počet zájemců se i v letošním roce opět snížil, zřejmě to bylo i díky nepříznivému počasí, které v sobotu na Korkosově Huti vládlo.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.