Přihlásit

Pro myslivce i nemyslivce (Týdeník Televize)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Konečně, to dokazuje i úspěšný cyklus, který je určen nejen pro myslivce, ale i nemyslivce. "Všem milovníkům přírody chceme ukázat myslivost v historických souvislostech a zároveň jako životní styl mnoha lidí uctívajících tradice, etiku i morálku, která v této oblasti platí už stovky let," říká režisér František Mudra.
Každý, téměř třicetiminutový díl se skládá většinou ze tří monotematických bloků, jejichž pestrá skládanka představuje z různých úhlů pohledu činnost myslivců a jejich pozitivní vliv na přírodu a zvěř, ale také na společenské dění hlavně na venkově, zavádí diváka do různých zajímavých přírodních regionů a seznamuje ho s jejich zvířecími obyvateli. Tvůrci se nevyhýbají ani některým kontroverzním tématům, jako jsou škody způsobené zvěří v lesích, přemnožení divočáků atd.
Cyklus Tisíc let české myslivosti připravuje zkušený a úspěšný dokumentarista, scenárista, režisér a kameraman Jan Mudra, který má k tomuto tématu velmi blízko. Dobře ví, o čem točí - je také myslivec

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.