Přihlásit

Svěcením pramenů zahájili sezonu v lázních (Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Začátek sezony v lázních spojili se svěcením léčebných pramenů. Přítomné uvítá ředitel lázní spolu s předsedou bruntálského okresního mysliveckého svazu. Sláva vypukne už v sobotu v 9 hodin ráno, kdy se do centra obce sjedou myslivci. Fanfárou trubačů zahájí Den myslivosti, chybět nebudou ukázky vábení jelenů, přehlídka trofejí, fotografií, koláží a tematických kreseb. Ve 13 hodin mohou příchozí v Kapli svatého Huberta vyslechnout ukázku mysliveckého halali. Ve 14 hodin myslivci divákům představí své nepostradatelné pomocníky, lovecké psy. Den uzavře mezi 18. a 22.30 hodinou v hale Letních lázní taneční večer se skupinou Dynamik.
V neděli v 9 hodin začíná mše svatá v Kostele Panny Marie Uzdravení nemocných, již celebruje biskup Ostravsko opavské diecéze František Václav Lobkowitz. Pak následuje obřad svěcení a žehnání léčebných pramenů v Pitném pavilonu. V 10.45 hodin obcí projdou jesenické mažoretky, vyjdou od Hubertusu a jejich spanilý průvod skončí před Hudební halou. Mezi 11.30 a 13. hodinou se mohou přítomní během Dne otevřených dveří zúčastnit prohlídek lázní i vyšetřovacího ústavu. Mezi 13. a 14.30 hodinou si mohou zájemci vyslechnout promenádní koncert se skupinou Rozmárynka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.