Přihlásit

Výstaviště v Lysé zve na výstavu Natura viva (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Součástí výstavy bude i třetí mezinárodní výstava trofejí. Před realizací rozsáhlé národní přehlídky loveckých trofejí, která je k vidění pouze jednou za pět let a letos na ní myslivci z celé České republiky představí víc jak 1200 trofejí ulovených od roku 2005, proběhlo na výstavišti hodnocení trofejí. "Budou mezi nimi i exkluzivní trofeje z vyhlášených honiteb Poněšice a Libavá, ale rovněž trofeje ze zvěře ulovené v zahraničí. Chybět nebude los nebo medvěd," uvedl Jan Řehounek z výstaviště s tím, že zajímavostí budou vystavené nejsilnější daňčí lopaty v historii, které nemohly být uznány jako rekord, jelikož jde o shoz, nikoliv trofej s lebkou.
Chybět nebude ani bohatý doprovodný program se zábavnými pořady. Návštěvníci se mohou těšit na dechové orchestry, divácké soutěže, zajímavé hosty, odborné přednášky, semináře a prezentace, v nichž si každý z nich najde odpovídající námět. "Z nejzajímavějších doprovodných programů lze jmenovat exhibiční přátelskou jelenářskou soutěž Česko - Slovensko, v níž se v sobotu 30. května utkají pětice českých a slovenských vábičů," doplnil Řehounek. Jako hosté se soutěže zúčastní Robert Sedláček, autor scénáře a režisér nového českého filmu Muži v říji a jeden z protagonistů filmu - Pavel Zedníček. I oni si zkusí zavábit.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.